2012. február 18., szombat

Ricinus olajos hajpakolás

Még a multkor mikor haza ugrottunk Magyarországra, bementünk a gyógyszertárba, hogy vegyünk Ricinus olajat. Itt Ausztriában nagyon drága a minden gyógyszer... Egy kedves olvasóm ajánlotta figyelmembe a ricinus olajat, mikor látta az egyik bejegyzésemet.

Olaj beszerzése:
300 Ft/dl a patikákban. Érdemes hozzátenni, hogy hajra szeretnéd használni, hogy ne nézzenek furán, ha nagyobb kiszerelést kérsz. Ugyanis általában kis üvegben adják, hashajtóként. Ha hajra használjuk, érdemes egyszerre akár 3-4 decit is megvenni belőle.


Használat:
A ricinusolajat egy picit felmelegítjük. Ha hatásosabb pakolást akarunk készíteni, keverhetünk hozzá egy kevés mézet, vagy egy tojás sárgáját, de önmagában is hatásos. Az olajat a hajon és a fejbőrön egyenletesen eloszlatjuk, a fejbőrbe és a hajvégekbe kicsit masszírozzuk bele. Fésüljük át a hajunkat természetes anyagú fésűvel. Hajszárítóval kicsit melegítsük át a hajunkat, és utána csavarjunk rá egy törölközőt, vagy húzzunk rá egy használaton kívüli sapkát, hogy minél tovább megtartsuk a meleget. A pakolás legalább 45 percig maradjon fent, aki teheti, 3-5 órát is rajtahagyhatja, de az sem árt, ha egész éjszaka fennmarad. Mielőtt lemosnánk, a tökéletes hatás elérése érdekében még egyszer masszírozzuk át a fejbőrt. 

Ahogyan én csináltam:
Felmelegítettem kb. 30ml. olajat a mikróban, majd hozzáadtam 1 kávéskanálnyi citromlevet és 1 tojás sárgáját. Egy hajfestőecsettel felkentem a hajtőhöz és a kezemmel a hajvégekre... 
Eléggé undi érzés volt, egy ilyen ragacsos, kissé büdös maszlagot kenegetni a hajmra... 
Egy zacskót húztam az olajos hajamra és egy rediátoron felmelegített, használaton kívüli sapkát. Így melegtartja valamennyire... Szüleim kinevettek, hogy sapkában vagyok a lakásban.:)
A szempilláimat is bekentem, mert arra is lehet használni.

Vélemény:
Kb. 17 órakor raktam rá a pakolást és 21:30-kor mostan le. Egész végig a fejemen volt a sapka és a zacskó. És melegen tartotta a hajam! Nem gondoltam volna, de mégis!:) Kétszer mostam át és teljesen kijött. A hajamon nem látszik, de a szempilláimon igen!:)
Nagyon remélem többszöri használat után beválik!

Ti használtatok már ricinus olajat? Bevállt?
xoxo Anita

8 megjegyzés:

Poppy írta...

Na örülök hogy kipróbáltad :)

Anita írta...

Köszönöm, és remélem hogy használni fog!:)

Velvet FizZ Blog írta...

Sopron Várkerület? Én is onnan szereztem be :]

Anita írta...

Azám! Általában ott vásárlunk gyógyszert!:))

okcs írta...

Szia, a szempilláid hosszabbak lettek? :) jah és dúsabb is? :)
köszi.

Anita írta...

Szia
Csak hosszabbak lettek de dúsabb nem... :/

Névtelen írta...

Szia! :) Csak hogy hatékonyabb legyen a hajnövesztés dúsítás :) Hagyd el a szilikon tartalmú samponokat és hajápoló szereket. A szilikon filmréteget képez a hajon/bőrön stb, és nem engedi felszívódni a hatóanyagokat. Lehet itthon is kapni, sőt minden natúr cucc szilikon mentes. Alterra/Alverde itthoni Rossmann és DM márkák. Syloss, na abból is van amiben nincs szilikon. Meg kell nézni a cimkét, de csak azt vedd meg, amelyikre rá van írva, hogy "0% szilikon" vagy "ohne silicone". (hiába nem látod az összetevőknél, "álnéven" ott van). Először elég szénakazal lesz a hajad, ahogy kikopik belőle a szilikon, mert elszokott hogy "magától" legyen szép. De a pakolások, balzsamok ezen sokat segítenek majd! Jah, és sajnos itt nem hetekről, hanem hónapokró van szó, hogy látványos legyen a hajnövés, dúsulás. :) Türelem, szép hajat terem! :D

Névtelen írta...

Én csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy igen melegítsd fel mert úgy sokkalta jobban tudja kifejteni a hatását, viszont semmiféleképpen ne mikróban tedd, hiszen a mikrohullámok pont azokat az értékes anyagokat fogják kiölni belőle, amire szüksége lenne a hajadnak! :) Jó hajnövesztést mindeninek :)