2011. december 12., hétfő

5, tipp hogy a téli hidegben is virulj

1.Mivel télen sokkal drasztikusabb hatásoknak van kitéve az arcbőrünk, ezért érdemes elgondolkodni, hogy az általunk használt arckrém ilyenkor is hatékony-e. Válasszunk olyan krémet, ami megfelel a bőrtípusunknak, de még jobban hidratál.



2.Télen az elhalt hámsejtek eltávolítása még fontosabb, hiszen a bőr a gyakori kiszáradás miatt sokkal fakóbbá válhat. Használj kímélő arcradírt hetente kétszer, esetleg háromszor, és egy-két percig hagyd az arcodon, mielőtt lemosnád.


3.Télen az egyik legkellemetlenebb érzés az ajkak kiszáradása. Ha nem sikerült megelőzni a bajt ajakbalzsammal, akkor az ajakradír tehet csodákat! Hetente kétszer keverj össze ajakbalzsamot kristálycukorral, és dörzsöld le az ajkaidat. Egy puha sörtéjű fogkefe, vagy egy durvább törölköző is megteszi.


4.Azt mindenki tudja, hogy a gyakori kézkrémezés és a kesztyű viselete kihagyhatatlan télen. Ám a leghatékonyabb módszer, ha összekötöd a kettőt: kend be a kezed hidratáló kézkrémmel, mielőtt elindulsz valahova, és a krémezés után azonnal húzz kesztyűt.


5.Télen a lábak is könnyebben kiszáradnak, ezért a testradírozás során róluk se feledkezz meg! Minden fürdés után érdemes bekenni őket speciális lábápoló krémmel, így elkerülhető a csúf, berepedezett sarok kialakulása.

Nincsenek megjegyzések: